Fotohack: macro utan macro!

Nu när sommaren börjar komma och alla växter och småkryp kommer fram blir man lätt sugen på att fota dessa små, små ting väldigt, väldigt nära. När man gör det kan man få se detaljer på dessa små ting som man inte ser annars! Jag äger inte något macro-objektiv då jag fotar macro alldeles för sällan för att ekonomiskt kunna försvara att köpa ett. MEN! Jag har ett litet trick som jag tar till när andan faller på och till exempel lavendeln blommar. Det blir inte riktigt på samma sätt som med ett riktigt macro-objektiv men det duger! Och man kan få en känsla för om det är värt att investera i ett riktigt objektiv för ändamålet.

Spana in videon så får ni er hur jag gör!

_DSC6898

Närbild på lavendelblommor fotat med Nikon D750 och Nikon 50mm/f1.8

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s