Mellandagarna i Örnsköldsvik

Hej på er! Då står vi här igen, på andra sidan ett nytt år. Eftersom jag försökt vara ledig från allt så mycket som möjligt under jul och nyår så kommer nu ett lite sent inlägg om dagarna mellan jul och nyår.

Efter att julafton och juldagen passerat packade vi in oss i bilen (utom Kurbits som fick följa med mina föräldrar hem på lite lantlig semester) och styrde färden mot Örnsköldsvik för att hälsa på min mans mormor. Resan gick bra trots att vädret definitivt inte var på vår sida. Det var blåsig snöstorm hela vägen upp med dålig sikt, jag tror inte vi kunde köra över 80km/h en enda gång.

Väl framme hade vi flera mysiga dagar där vi träffade min mans systers familj och hängde med hans mormor. Jag hade inte tagit ledigt i mellandagarna så jag jobbade också och snöstormen fortsatte i flera dagar! Men som tur var hann den bedarra innan vi skulle åka upp till Umeå, så jag och Linda for ut på en nattlig tur för att rasta både kamerorna och oss själva.

_DSC0768

Jag har varit i Örnsköldsvik massor av gånger eftersom min man har släkt där och sommarstuga en bit utanför, men jag har inte upptäckt så mycket av omgivningen. Så Linda visade mig upp på Varvsberget och vilken utsikt sen! Den här kvällen var det dimma och allt möjligt, men ändå!

_DSC0780

Åt ena hållet ser man detta och på andra sidan ligger Örnsköldsvik nere i dalen. Eller ja, hela staden klättrar upp och ner på bergen, så det känns lite som jag tänker mig att det kan kännas att gå i San Francisco när man går promenader där!

Örnsköldsvik by night

_DSC0785

Efter att vi ”ooo:at” och aaah:at” över utsikten åkte vi ner en bit på berget och plumsade oss in i den snöiga skogen för att ljusmåla med tomtebloss och ta en mysig ”Gott nytt år-bild”.

_DSC0787(2)

Sedan for vi vidare norrut till Umeå! Men det tar vi i ett annat inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s