Det här ser jag fram emot, och inte, i vår

Vintern har hittills gjort några försök att klamra sig fast, men snön som kommer får inte ligga kvar länge. Så ja, vårkänslorna kommer krypande! Och ja det är ju för härligt! Trots allt grus utomhus och inomhus (Kurbits drar ju in EN DEL grus så att säga haha).

Jag satt häromdagen med Signe och drack kaffe och funderade på den här våren. Hur det känns med allting. Det här ser jag verkligen fram emot i vår:

  • Att stå i köket sent på eftermiddagen och inse: “men oj det är fortfarande ljust ute!”
  • Att lämna över föräldraledigheten till Signes pappa
  • Att höra bilarna som sopar upp gruset åka utanför huset. Jag avskyr egentligen all trafik jag hör rusa utanför, men de där bilarna längtar jag efter haha!

Det är underbart när ljuset kommer tillbaka. Lite som att en tung mantel lyfts av våra axlar. Sedan händer det att jag blir lite deppig en bit in på våren. Men det är inget ovanligt, att känna sig nere i fas med årstidernas skiftningar är normalt. Förut blev jag lite rädd varje gång det hände, rädd att trilla tillbaka ner i depression. Nu för tiden vet jag vad “dippen” beror på och låter det hela bero. Är ute mer, försöker hålla rutiner och sådant som lättar upp ens sinne när jag är lite “säsongsdeppig”.

 

 

Med det sagt så finns givetvis en del saker som jag inte ser fram emot lika mycket i vår, som exempelvis:

  • Att lämna över föräldraledigheten
  • Att Calles nästa steg i karriären ska medföra visst kaos
  • Att behöva dammsuga ungefär varje dag för att undvika sandlådan som Kurbits drar in

Som du ser är det lite dubbla känslor inför det här med att lämna över föräldraledigheten. Å ena sidan ska det blir så otroligt skönt att komma ut ur huset utan Signe. Göra saker som en vuxen människa, ensam. Men å andra sidan kommer jag att sakna henne jättemycket. Jag är ju van att ha henne på höften nu mer eller mindre dygnet runt. Så nog blir det en omställning alltid.

Vad ser du fram emot i vår?

Dela mitt inlägg på sociala medier

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på pinterest
Pinna på Pinterest
Dela på email
Email

Skriv en kommentar