Höstig utflykt bland höstens sista gula löv

I helgen var mina föräldrar och en av mina systrar här och hälsade på Signe (för låt oss vara ärliga, det är Signe de vill hälsa på haha!). De passar förstås på lite extra nu innan det blir längre resväg. Det är det enda jävliga med flytten egentligen tycker jag. Avståndet till dem.

På lördagsförmiddagen packade vi med oss lite kaffe och gick upp till sjön som ligger närmast oss, Gömmaren. Där var det fullt liv förstås, som vanligt när vädret bjuder på sol och det är helg. Jag förstår att man ju får jobba med det man har när man bor här nere, men det ser så himla kul ut när det guppar runt fem fiskare i flytring på samma lilla yta i sjön.

Vi slog upp kaffet och tittade på när de fiskade. Signe sov lugnt i vagnen och Kurbits passade på att lukta på saker och äta pinnar. Som sig bör på utflykt till skogen.

Jag tror att jag påpekar det ungefär tusen gånger varje höst. Men alltså det här höstljuset. Jag smäller av! Och färgerna sedan, gult, grönt, orange, mörkt brunt av blöta träd, mörkt grå stenar mot deras ljusa lavar… Den behagliga temperaturen är också ett stort plus i kanten. Jag är verkligen inte ett fan av värme… Det känns som att hela jag slutar fungera när det är över 25 grader varmt haha!

Någonstans här hade vi kommit in på det här med hur ljuvligt det är att vara i fjällen och då började pappa visa bilder från när han och hans vän hänger i stugan i Jämtland och… ja. Vad ska man säga, outfits som visades här gick inte att sluta skratta åt. Knallrosa galonbyxor tajta som de tajtaste läderbrallor exempelvis. Men den ljuvliga synen håller vi för oss själva haha.

Sedan vaknade Signe! Hon hade precis fått en tröja som min mamma har stickat. Visst är den magisk?! Ett mästerverk! Och mamma har bara stickat i något år! Otroligt! Den passar Signe så himla fint (fast hon vill gärna äta på knapparna, så man får vara lite med på noterna).

Efter lunch började det bli mulet och regn hänga i luften, så vi styrde kosan hemåt igen. Men först ville Signe och morfar titta på vattnet. Tänk att allting är fascinerande för henne. Allt är första gången nu. Det är fint att tänka på tycker jag.

Dela mitt inlägg på sociala medier

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på pinterest
Pinna på Pinterest
Dela på email
Email

3 tankar på “Höstig utflykt bland höstens sista gula löv”

 1. Hej Jacqueline,

  autumn is more beautiful if you do not experience it alone. Best wishes to your families!

  ”… Tänk att allting är fascinerande för henne. Allt är första gången nu. Det är fint att tänka på tycker jag. ….”. … Such beautiful thoughts. Especially because they apply not only to Signe but also to you when someone looks at you meanwhile you´re watching your child. Saaaa vacker!

  Hej da och tusen tack,
  Hans

  0

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Häng med på min maillista för mer onlineföretagande, kreativitet och life design!

* indicates required
Kontakttillåtelse

Är du redan med? Kul! Då ses vi på mailen!

error: Content is protected !!

Den här webbplatsen använder cookies för att kunna ge dig en så bra upplevelse som möjligt.