_DSC3397-3

Jag heter Jacqueline och kommer från en liten by mellan Falun och Hedemora i Dalarna. Efter att ha flyttat runt många gånger till olika ställen, från Falun till Lyon i södra Frankrike till Umeå i norra Sverige. Det var till slut i Umeå som jag på riktigt började känna mig hemma efter tonåren.

Jag landade där för att studera systemvetenskap på universitetet, men kände ganska snabbt att jag även landade där som människa. Det var där jag insåg att jag älskar landsbygden och hur högt jag värderar närheten naturen. Den kärleken genomsyrar mitt arbete och inspirerar till alla mina bilder. Jag arbetar med naturligt ljus och mycket närvaro, att fånga bilder av det som finns oss närmast och de personer som står oss närmast. Mitt sätt att jobba är flexibelt och fritt. Tack vare lummiga skogar, norrskenets dansande färger över himlavalvet och mäktiga berg får jag inspiration och energi i vardagen.

Mitt intresse för fotografering började tidigt och jag minns hur lycklig jag var när jag sprang omkring med en engångskamera vi fått med en påse glass från hemglassbilen och tog bilder på allt jag såg. Mitt första porträtt är en bild på en av mina kusiner. Jag placerade henne bestämt i mitten av bilden och backade längre och längre bak. Ni kan ju tänka er själva hur bilden såg ut när jag framkallade den: ett litet streck som föreställde min kusin och sedan var 95% av bilden en grön åker och några träd.

Sedan dess har både min kamerautrustning och mina bilder utvecklats en hel del. Att se tillbaka på den första tiden för mitt fotointresse är väldigt nyttigt för att kunna se hur mycket jag har utvecklats och framförallt, hur mycket mer jag kan utvecklas! Som fotograf kommer jag aldrig att bli klar. Jag kommer alltid att vilja lära mig mer, utvecklas, köpa nya prylar och prova nya tekniker och saker. Eftersom att jag är självlärd anser jag att hela mitt fotografiska konstnärskap hänger på mitt framåtsträvande och min nyfikenhet. Att alltid vilja ta fler bilder, se hur det blir och fundera över hur min slutprodukt kan bli bättre.

Kontakta mig
Välkommen att kontakta mig via formuläret nedan! (eller [hej@jacquelinewester.se])