Den här helgen har jag varit så himla trött, redo att gå och lägga mig redan vid kl19. Det är så tråkigt nu när inga fina löv finns kvar på träden och det verkar som att varje dag är en brungrå massa. Varje morgon med frost känns som en gåva! Som jag längtar efter riktig vinter nu! Men väder kan jag ju inte rå på, hur gör man då för att lätta på sinnet lite? Jo, man binder en julkrans!

Jag tycker personligen att det är för tidigt att börja dra fram julsakerna, det känns liksom finare och mer speciellt om jag inte tar fram dem förrän till första advent. Så jag bestämde mig till slut för att göra något som påminner om julen och vinter: en krans att hänga utanför dörren!

Jag hade aldrig gjort en innan men jag rafsade fram sådant jag kunde tänkas behöva hemma (ståltråd, en trång och såklart: kniven!) och tog med mig Kurbits för att påta på lite i skogen. Och vad BRA det blev till slut! I filmen kan ni ser hur jag gjorde och hur det blev till slut.

julkransen bas

Först plockade jag kvistar till julkransens stomme och kvistade dem med hjälp av vår kära klassiska Morakniv med rött handtag.

på väg att bli en redig julkrans

Sedan band jag ihop och formade med ståltråd för att sedan fylla på med granris. Sedan pyntade jag med lite vad som helst som man kan hitta i skogen som man tycker är fint. Röda bär till exempel och kottar. Eller varför inte julkulor eller en ljusslinga?

Tre lärdomar från detta julkrans-pyssel: 

  • Glöm inte arbetshandskar (som jag gjorde!), granris STICKS! Mina händer är helt röda med små små sår idag haha!
  • Jag tyckte inte att jag gjorde så stor stomme, men kransen blev ganska stor ändå, och tung! Så tänk på var den ska hänga och om den kommer orka hållas uppe.
  • Det blir förstås ännu finare om man använder sig av grön najtråd, men nu hade jag vanlig ståltråd hemma – så då fick det bli det!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=E985CnsGd-w?rel=0&w=1100&h=619]

  1. La Linda skriver:

    Fiiiiin den blev! Blir så sugen på skogspyssel!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.