Nu när sommaren börjar komma och alla växter och småkryp kommer fram blir man lätt sugen på att fota dessa små, små ting väldigt, väldigt nära. När man gör det kan man få se detaljer på dessa små ting som man inte ser annars! Jag äger inte något macro-objektiv då jag fotar macro alldeles för sällan för att ekonomiskt kunna försvara att köpa ett. MEN! Jag har ett litet trick som jag tar till när andan faller på och till exempel lavendeln blommar. Macro utan macro!

Det blir inte riktigt på samma sätt som med ett riktigt macro-objektiv men det duger! Och man kan få en känsla för om det är värt att investera i ett riktigt objektiv för ändamålet.

Spana in videon så får ni er hur jag gör! Men jag kan säga redan nu att för att kunna prova det här fotohacket behöver du ett objektiv med fast brännvidd, tex. ett 50mm.

_DSC6898

Närbild på lavendelblommor fotat med Nikon D750 och Nikon 50mm/f1.8

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.