Det är sommar och vi svämmar över av motljusbilder i våra bildflöden. Magiskt om du frågar mig, kan man ens få nog av dem? Jag tröttnar nästan aldrig, varken på att se dem eller på att fota dem själv. Därför tänkte jag att jag kan visa hur jag gör när jag framkallar mina motljusbilder. 

I videon här under visar jag precis hur jag gör och hur bilden ser ut när den kommer direkt ur kameran. Ibland är det nästan så att man inte tror att det är samma bild ens.

(och ja, jag är möjligen något viskande, men det är så när man har en liten bebis som sover i rummet intill när man spelar in haha). 

3 nyckelsaker jag tänker på när jag fotar mina motljusbilder: 

  • Försök att i mesta mån inte fräta ut himlen, eller svärta ut skuggorna. Det gäller att hitta en balans.
  • Går det inte att få till en bra balans? Ta två bilder med olika exponering och lägga ihop dem i efterbehandlingen.
  • Fota alltid i RAW-format (om din kamera stödjer det).

Hoppas att du hade lite nytta av den här videon. Om du lägger upp någon motljusbild efter att ha testat det jag visade, tagga mig så jag får se! Det vore superduperkul! @jacquelinewester hittar du mig på Instagram.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.