Det är lätt att det blir lite deppigt ibland, och det får det förstås vara. Vad vore livet utan både toppar och dalar? Långa raksträckor är ju inte speciellt roliga. Men nu när jag tror vi alla väntar på att våren ska komma med sopade gator, solkatter på väggarna och nytt liv i våra blomlådor och rabatter så kommer en positiv utmaning perfekt!

Min inspirerande vän Amanda på Explore a little more hade i sin tur blivit utmanad av Jennifer Sandström att reflektera och skriva ett inlägg om tre saker som är bra med olika aspekter av ens liv. Jag älskar den tanken och efteråt hade jag en riktigt go och uppmuntrad känsla i kroppen.

Tre bra saker med mina dagar

  • Jag har ganska mycket frihet att planera mina dagar, trots att jag är en så kallad “vanlig anställd”. Dessutom får jag jobba hemifrån ibland, vilket jag är gränslöst tacksam för! Jag vet ärligt talat inte hur jag hade klarat det om jag varit tvungen att att åka in till Stockholm city vareviga dag och sitta på ett kontor i öppet kontorslandskap… Så jag slutar tänka på det och fortsätter vara tacksam för den frihet min arbetsgivare kan ge mig.

 

 • Varje dag när jag vaknar eller kommer hem från jobbet eller liknande så finns de där, min underbart söta, glada lilla hund Kurbits och min man. Har jag en dålig dag kan jag sitta och titta på Kurbits när han sover på rygg och viftar med tassarna när han drömmer (nu blev jag också glad av tanken på att det är min man som ligger på soffan och viftar på tassarna, haha!).

Kurbits ligger och vilar

 • Det är sällan jag känner mig stressad på morgonen nu för tiden. Förut när jag jobbade som lokalvårdare och började jobba mycket tidigare och var tvungen att ha vissa saker klara innan kl08, sov jag alltid dåligt och var oerhört orolig att jag skulle försova mig.

Tre bra saker med mig

  • Jag är observant. Jag har alltid haft lätt för att lägga märke till detaljer och har för det mesta bra lokalsinne tack vare det. Tyvärr försvinner den här förmågan lite när jag är stressad och utmattad. Får min hjärna inte luft och vila stänger den av funktioner som inte är livsnödvändiga, som att andas, typ.

 

 • Jag tycker om att lyfta andra och berätta för dem att de är bra och tillräckliga. Det känns som en fullkomligt naturlig del av mig, jag behöver inte tänka på det.

Kniv och vedträn

 • Jag uppskattar små saker. Såklart uppskattar jag stora saker också, men jag älskar att jag blir lycklig av en dimmig solnedgång, när ljuset faller snyggt på ett träd, när jag ser ett rådjur, lyckas fånga bilden eller får till en najs eld att grilla på.

Tre bra saker i mitt liv

  • Alla människor jag har i mitt liv, som ställer upp om jag behöver hjälp, lyssnar om jag behöver prata och säger smarta saker när jag behöver höra dem. Detta är jag extra tacksam för då jag vet om att jag är ganska dålig på att höra av mig till folk. Ännu sämre när jag bor i Stockholm. När jag inte jobbar behöver jag nästan alltid vila, därför blir det så.

 

  • Jag har det bra, ett bra liv med massor av möjligheter. Jag har jobbat, utbildat mig, jobbat igen, träffat en bra man och skaffat en gullig hund och nu har vi börjat bygga på ett liv tillsammans och det känns inte som att något är omöjligt. Även om allt förstås kommer kräva arbete, så har vi lyxen att välja det mesta i våra liv, vad mer kan man begära?

 

 • Att jag bor i en del av världen med årstider. Som en som älskar att vara ute och vara i naturen är årstiderna bland det bästa jag vet. Sommarens ljumma kvällar, höstens färgrikedom, vinterns natthimmel och virvlande snöflingor och vårens första fågelkvitter och limegröna skott på träden.

Jacqueline i skogen

Tre bra saker det här året

 • Jag hade våren fri att bestämma min tid när jag skrev uppsatsen i skolan. Det var helt underbart och jag mådde så bra. Trots att uppsatsen åt upp en mer och mer ju längre tiden gick haha! Som tur  är skrev jag den tillsammans med två geniala vänner. Till slut blev den klar och vi tog examen från universitetet.

Brudpar

 • Jag gifte mig med min man i augusti på en vacker plats med underbara gäster. En helt oförglömlig dag!
 • Vi hade möjlighet att spendera mycket tid i mamma och pappas nya sommarstuga. Det var helt underbart, ville aldrig åka tillbaka till stan igen.

Tre bra saker med bloggande

  • Alla fina, fina kompisar och kollegor som jag träffat genom bloggen och tack vare Influencers of Sweden. Tänk om jag inte hade bestämt mig för att jag skulle jaga upp Linda och hjälpa till på InoS? Då hade jag förmodligen aldrig träffat alla andra underbara människor! Som Jonna och Johan, Amanda, Helena, Jennifer, Linnea, Terese, Caroline, Elin och många, många, fler! Hemsk tanke!

 

 • Jag tycker om att tänka först och prata sen, fundera och reflektera över saker. Stort som smått, därför passar bloggande mig väldigt bra. Jag kan skriva ut mina funderingar och få kloka kommentarer och input av er.
 • Jag har mitt alldeles egna hörn av internet att dela med mig av “min värld”. Det är så roligt att ha ett alldeles eget digitalt galleri att lägga upp mina bilder i, det är för tråkigt när de bara ligger på hårddisken.

Kvinna i solnedgång

Det här var roligt! Kanske Helena, Elin och Linda känner för att ta ett varv med detta också?

 1. […] Jackie taggade in mig i den här fina utmaningen och efter den här lyckoinjektionen känner mig så glad att skriva om peppiga saker! Let’s do it! […]

 2. Dessi skriver:

  Ååh hittade just hit och din blogg är underbar! 🙂 Läser det du skriver och funderar på om du inte kanske är HSP (högkänslig)? Jag hittade den personlighetsvariationen för inte så länge sedan och har förstått massor om varför jag är som jag är tack vare det 😀

  • Jacqueline skriver:

   Åh vad glad jag blir! Tusen tack för dina snälla ord! 😀 Ja det tror jag absolut att jag är, jag känner mycket igen mig i beskrivningarna av hur man kan reagera på olika saker som HSP. Kan verkligen hålla med om att det är väldigt fint att hitta sådana där saker och få lite bekräftelse på att man inte är knasig haha 😀 och förstås hjälp med lite verktyg för att kunna ta till vara på sina förmågor. Jag är så glad över att vara HSP, även om det är jobbigt ibland, för jag hade inte varit den jag är om det inte vore för den känsligheten.

   Vad roligt att du hittat hit! Hoppas du kikar in fler gånger! <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.