Att behålla sin mänsklighet

Kan du känna igen dig i att det ibland verkar som att du fastnat i ett hamsterhjul av innehållsskapande? Ett evigt scrollande på sociala medier där du i bästa fall dubbelknackar på mobilskärmen för att lämna en like? För att i slutet av dagen undra en miljonkronorsfrågan:

Varför händer inget med mina sociala medier?

Precis det tänkte jag för ungefär två år sedan när jag hade bestämt mig för att levla upp min närvaro på Instagram. Jag ville skapa bättre innehåll och fota mer och bättre. I början var det knackigt och jag hade varken hittat min ton eller “min stil”. Då tänkte jag att tystnaden på mitt konto berodde på det. Men även när både mina bilder och mina texter blev bättre så var det ganska tyst.

Så jag bestämde mig för att prova vad som skulle hända om jag, istället för att slentriangilla folks inlägg och vara lite av en snokare, ändrade mitt beteende.

Det beslutet är ett av de bästa jag har tagit om mina sociala medier. Bli mer mänsklig online, att interagera med personerna som jag följer. Nu tycker jag att det är så otroligt mycket roligare att ägna tid åt att skapa för exempelvis Instagram. Det är så himla lätt att vi trillar in i att bara använda sociala medier som ett tidsfördriv. Om vi gör det så kommer det heller inte att ge oss något mer än just det: mindre tid till annat. Som att ta del av varandras berättelser eller skicka en uppmuntrande hälsning till någon som verkar behöva den.

Behåll din mänsklighet online, på sociala medier. Det kommer att betala sig och man känner sig inte lika tom efter att ha ägnat tid där. För det tycker jag att jag gör, känner mig tom när jag bara scrollat ändlöst. Ägna tiden på sociala medier medvetet, närvarande.

Dela mitt inlägg på sociala medier

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på pinterest
Pinna på Pinterest
Dela på email
Email

1 tanke på “Att behålla sin mänsklighet”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Häng med på min maillista för mer onlineföretagande, kreativitet och life design!

* indicates required
Kontakttillåtelse

Är du redan med? Kul! Då ses vi på mailen!

error: Content is protected !!

Den här webbplatsen använder cookies för att kunna ge dig en så bra upplevelse som möjligt.