Nu har minsann värmen kommit hit! Riktigt ordentligt också, det är lika ovant varje år när man kan gå ut med hunden på morgonen utan jacka. Eller vad tycker du? 

Det märks så tydligt i naturen också när värmen slår till, allt växer så himla fort! Nästan så att man kan se hur löven blir större under tiden man tittar på dem. Okej, kanske inte riktigt, men det känns så. Som idag, imorse när jag gick till jobbet var träden i allén utanför vårt hus bara gröna och nu ikväll var det fullt av små vita blomknoppar redo att slå ut. Med det sagt så kommer ju även massor av annat när det blir varmt, ogräs exempelvis. Så söndagen spenderade jag och Kurbits åt att rensa lite.

Eftersom vi bor i lägenhet kunde Kurbits inte vara med helt och hållet så mycket som han ville. Men han fick i alla fall ligga utomhus och chilla, det gillade han massor!

Igår hade jag egentligen tänkt att jag skulle gå till gymmet och träna, men det var ju en sådan fin dag och kväll att jag tänkte: “nej vet du vad, att gå in på gymmet gör mig inte glad”. Så jag struntade blankt i det och tog med mig Kurbits till skogen istället.

Just här hade vi aldrig gått förut. Stigen, eller snarare grusvägen just här, är en del av Huddingeleden som går genom flera fina naturreservat i området. Just den här biten var väldigt preparerad och lättpromenerad.

Däremot tycker jag att det är dåligt med information om lederna och stigarna på kartorna som finns i anslutning till parkeringar. Där står massor med information om reservatet och var gränserna för det går, djurliv med mera. Men lederna är inte utmärkta på kartan och då såklart står inte heller deras längd. Det hade varit väldigt praktiskt att veta vilka leder och stigar man kan kliva på från just den parkeringen man stannar vid. Men men, vi tog en liten vända på måfå bland fina vitsippebackar.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.