Här om dagen fick jag verkligen ännu ett klart bevis på att amningshjärnan (och att den stackarn inte fått uppleva djupsömn på 3 månader) kämpar hårt.

Jag hade varit ute och fotat mig själv och Signe i snön och när vi kom in kom jag på att vi skulle ta “julkort” på Signe och Kurbits tillsammans. Om du någon gång fotat barn eller djur så vet du, men jag kan säga att det inte är det lättaste att ensam försöka få styr på båda två samtidigt. Och helst behålla deras humör haha!

Det hela gick ganska smidigt ändå och alla inblandade var glada, tills jag bestämde att “nu räcker det” och kollar på bilderna. De var i princip kolsvarta! Jag och min trötta hjärna hade glömt ändra inställningarna när vi kom in. Det känns som ett obegripligt misstag nu när jag skriver det, men men. Så här såg bilden ut:

Jag blev lite ledsen och försökte förstås ta nya bilder, men vid det här laget hade alla ledsnat. Kurbits såg bara sur ut och Signe var hungrig. Det var bara att ge upp.

Senare satte jag mig vid datorn och tänkte “äsch, rädda det som räddas kan!” och alltså… Tacka vet jag att fota i RAW-format och jag tackar Adobe för Lightroom och Photoshop. Till slut blev bilden så här:

Givet, den är inte av strålande kvalité och klarar definitivt ingen närmare granskning. Men den har ett högt känslomässigt värde för mig. Så kontentan är: ge inte upp för snabbt på misslyckade bilder och fota i RAW.  Skulle du vilja se en video på hur jag gjorde? Skriv en kommentar så ska jag ordna det 🙂

Tips! I december har Caroline en foto-julkalender där hon delar med sig av massor av tips och inspiration. Idag (20e) pratar hon om just RAW-format. In och kolla!

  1. Caroline skriver:

    Det blev ju så himla bra tillsist! Så jobbigt när en råkat plåta med helt fel inställningar men så glad en blir när en inser att en plåtade i raw. Haha! =D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.