“Jag är inte bra nog…”

“Inte ska väl jag…”

Känner du igen dem?

De tveksamma och ängsliga rösterna som ifrågasätter det du håller på med. Som underminerar och tar glädjen från saker som du har skapat eller vill göra. Vi har dem nog allihopa, i olika utsträckning. 

Som en sådan där klassisk “high achiever”, en duktig tjej, så ligger det alltid nära till hands att tänka att jag inte ska vara den som tar någon plats. Att alltid tycka att det jag gör nog ändå inte riiiiiiktigt håller måttet. Men jag bestämde mig i våras för att nog får det fan i mig vara nog med det.

Jag började skriva mer på bloggen som sådant som intresserar mig, sådant jag har lärt mig och som kanske kan lära andra, nya idéer och tankar. Min självkritiska röst har länge varit starkare än rösten som säger “jo men kör! Det blir väl skoj!”. Det ville jag ändra på och det enda sättet som jag såg att göra det på, var helt enkelt att göra allt jag kan för att inte lyssna så noga på den haha!

I denna anda har jag verkligen börjat leva mer efter divisen “better done than perfect”. Vilket inte betyder att jag släpper ifrån mig vilken skit som helst hux flux bara för det. Men att det förmodligen är gott nog, även om det inte känns som att det är helt perfekt. När jag hela tiden försökt göra saker perfekt har det istället resulterat i att ingenting har fått se dagens ljus. Att jag inte rört mig framåt i mina ambitioner och drömmar. Så himla tråkigt. 

Det senaste halvåret har jag alltid jobbat efter att skapa saker som jag har för avsikt att slutföra och publicera. Att ha en plan och en tydlig början och slut på processer för att kunna sätta punkt och röra mig framåt. 

Resultat? Dra mig baklänges vad mycket roligare det har blivit! Med företaget, med sociala medier, nya människor jag lärt känna…

Min poäng här är att, låt inte dina mest självkritiska röster stoppa dig från att ge dig ut och visa upp vad du kan.

 1. Milli skriver:

  Tack Jacqueline! Detta var precis vad jag behövde läsa idag!
  Som nyutbildad inom digital marknadskommunikation känner jag mig osäker ibland.🙄💻🤷‍♀️ Det sparkar igång alldeles för många gamla hjärnspöken som jag gömt långt in i garderoben innan. 🙈
  Nu ska jag leta fram din smarta block planner o reda ut inför morgondagen.
  Tack för inspiration!
  //Milli

  • Jacqueline skriver:

   Men TACK ska du ha Milli! Vad roligt att höra! Alltså vi har ju alla sådana där saker för oss, att vi ibland fastnar till lite och låter självkritik eller kanske rent av rädslor hålla oss stången. Då behöver vi all pepp vi kan få! <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.