Minns du där i januari, när du blickade framåt på året och allt kul du skulle planera in? Nu är det slutet på mars och det första kvartalet är slut. Alltså är det dags för avstämning! Hög tid för Kvartalskollen (som ingår i min Årsplanerare).

Om du är en av dem som känner att nyförälskelsen är över och du har tappat sugen lite på din planering, så är du långt i från ensam. Det är runt den här tiden som det börjar visa sig på riktigt för de flesta. Man kan helt enkelt säga att det hela börjar tappa sin glans och man inser att “satan vad jag kommer vara tvungen att jobba för att fixa det här”.

Kanske har du totalt stuntat i vad du skrev i din plan, eller så hände livet och bidrog till att du styrde kosan off road.

Så vad gör man om man inte har bockat av en enda punkt på sin planering?

I min Årsplanerare skriver jag på sista sidan såhär:

“Att planera ett helt år är ett stort åtagande och MYCKET kan hända under de 365 dagarna. Därför föreslår jag att du checkar in varje kvartal med hjälp av Kvartalskollen också. Se om du är på rätt spår eller behöver anpassa dig till nya omständigheter.

Också: Bestäm dig för att verkligen genomföra och följa planen du har skapat. Det kan tyckas enkelt nu, men då och då kommer du att vilja sluta, du kommer att hata det du håller på med och bara vilja slänga in handduken. Och det är okej. Det är okej att inte älska det du gör, eller ditt liv för den delen, HELA TIDEN. Ingen gör det.”

Med det vill jag både uppmuntra dig till att fortsätta kämpa på, om det är så att du är på rätt väg men det känns lite (eller mycket) jobbigt just nu. Men också att ifrågasätta den plan och den riktning du satte för tre månader sedan. Har något förändrats bland dina förutsättningar som påverkar din plan? Har du kanske rent av haft en smygande känsla av att din vision inte är din till att börja med?

Ta dig en stund till veckan för att checka in och stämma av. Notera det som varit bra och det du skulle vilja ändra på. Landa en sekund, innan du flyger vidare in i nästa kvartal.

Har du inte Årsplaneraren?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.