Eftersom jag är uppvuxen med närhet till skogen har jag under mitt liv tagit den lite för givet. Den bara finns där, dag ut och dag in. Det är först nu när jag blir äldre och inte längre bor på landet som jag inser hur mycket positiv inverkan det har haft på mig att ha skogen precis intill husknuten.

Idag måste jag se till att komma ut på utflykter till varenda litet skogsområde jag kan hitta intill där jag bor. Jag älskar att utforska vart stigar jag aldrig tidigare gått på leder och hur nya skogar ser ut. Däremot har man ju inte alltid tid att ge sig ut på längre resor eller vandringar, men det går att få sig sin dos av skogen ändå! Häromdagen gick jag till ett skogsområde jag aldrig varit i ett par kilometer från där jag bor och det går inte att bli annat än lycklig när stigen in i skogen ser ut såhär.

Våren börjar verkligen ta fart nu och alla stigar är kantade av stolta vitsippor som sträcker sig mot solens varma strålar. Har jag sagt att jag älskar att vi har årstider i Sverige? Det är så fint! Här nere i Stockholm är de ju tyvärr inte lika många som uppe i norr där de har hela åtta stycken! Sådan lyx!
Det enda som är jobbigt med våren är allt pollen, men det får jag ta, för det är omöjligt att inte vara ute i allt detta vackra.

_DSC6697

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.