Jag vet inte hur många gånger jag har fastnat i det förr. Den där siffran intill min profilbild som det står “följare” under. Fastnat och tänkt att det inte är gott nog, att jag måste ha mer, mer, mer.

Ständigt jagat och stressat mig. Förstört mina fotostunder.

Att jag satte ett värde på det jag gör kopplat till hur många följare jag har, var helt ärligt nära att få mig att lägga av med alltihopa. Jag var för stressad och kände mig konstant otillräcklig. Jämförde med andra.

Känner du igen det? Att du alltid har “för lite följare”?

Det tog mig ett tag, säkert ett par år, och många samtal med andra kreatörer (som min kloka vän Linda) på internet innan jag ändrade hur jag såg på det här med följare.

Vi kan göra en liten övning. Tänk dig att alla de som följer dig på exempelvis Instagram står framför dig. 30 personer är en hel skolklass. 150 personer en hel biograf. Du har kanske ännu fler, säg att du har 1000 följare. Föreställ dig 1000 personer stå framför dig. Det är ju helt galet många!  

Och alla de här människorna har valt att följa dig för att de gillar det du gör. De vill höra vad du har att säga och ta del av det du delar med dig av. Hur jäkla fint är inte det?

Så oavsett om det är en skolklass eller hel idrottsarena du har fått uppmärksamheten av, så ta hand om dem! Glöm inte bort dem bara för att jaga nya personer. Det skulle du aldrig göra om de stod framför dig.

Idag tänker jag alltid så, på mina följare som de verkliga människor de är. Och jag är så jäkla tacksam för varenda en av dem!

  1. Sandra Callermo skriver:

    Så klokt skrivet! Så ska jag försöka tänka mer <3

  2. Det där är en oerhört sund inställning till ens Följare, för det är ju precis vad de är – följare! inte bara siffror och statistik. Försöker släppa mer på det där jag också 🙂

    • Jacqueline skriver:

      Ja men eller hur, nu när jag tänker så känns det ju helt självklart, men det är så lätt att glömma att vi är riktiga människor bakom våra “digitala skyltfönster” så att säga 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.