Jag tror inte att jag behöver påpeka det faktum att det är så otäckt varmt ute. Vi känner det allihopa och ser nyheterna varje dag om alla omöjliga bränder som precis nu tar över och förintar vår vackra skog. Det är inte bra, det som sker nu. Vi ska inte ha sådant här väder här. Det är inte bara att det är jobbigt, det är farligt också. 

På dagarna fungerar min hjärna oerhört långsamt just nu, att jobba går i ultrarapid. Jag försöker svalka mig och dricker mängder med iskallt vatten men svetten rinner i pannan ändå. Jag tittar medlidande på Kurbits som vägrar att gå ut på dagen. Hans promenader har minimerats till att släpas ut för att uträtta det nödvändigaste. Lille, lille lurv. Tills sena kvällen kommer, med svalka och det går att andas igen. Då smyger jag ut.

Asfalten är ljummen under fötterna och jag smyger fram till mina smultronplantor. Varje dag finns det något litet bär att plocka och hiva direkt in i munnen. De är helt otroligt söta! Till och med när de är lite omogna är de goda. De här små röda bären lättar alltid upp mitt humör efter en lång och varm dag. Sedan tar vi en riktig promenad med Kurbits, som även han känner livet återvända när solen försvunnit bortom skogen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.