Inför slutetappen av uppsatsen (det är fyra!! veckor kvar!) hade jag planerat in en weekend i Umeå för att tillsammans med mina uppsatskumpaner kämpa oss genom ett vägskäl i skrivandet. Två dagar spenderades framför whiteboardtavlor där arbetsprocessen såg ut ungefär: skriv upp massor av ord som ska formuleras till en klok frågeställning, stirra på tavlan ett tag, sudda ut allting och börja om, skriva nya ord, stirra igen, vara lite oense om vad det är vi håller på med (eller borde hålla på med), sudda ut och skriva om.

Varv efter varv höll vi på, tills vi faktiskt kom fram till någonting vi alla kunde enas om var rätt riktning. Som tur var åts det också goda middagar och pratades om roliga allsköns saker. Jag var inneboende hos Sanna och Kim, en vistelse som kunde liknas med hotell! Frukostbuffén var otrolig!

Vi hade även planerat att åka ut till Skeppsvik för att fota natthimmel och vintergatan natten mellan söndag och måndag. Allt var verkligen planerat in i minsta detalj, korv för grillning var inköpt, ved för ledning likaså och molnen skulle inte komma in förrän solen gick upp. Under hela bilfärden satt vi och ojade oss över att stjärnhimlen var så himla vacker, mängden stjärnor som syns med blotta ögat när det är riktigt mörkt runt om är så himla fin! Men vi hann knappt packa ur bilen när vi kom fram förrän molnen hade kommit och återtagit hela himlavalvet, flera timmar innan de skulle kommit! En otrolig besvikelse förstås, men tyvärr kan jag inte styra över molnens framfart. Men det blev en trevlig natt ändå med korvgrillning och många övertrötta skratt i skenet av brasan.

Jag har planer på att ge vintergatan ett nytt försök till helgen. Men som det ser ut nu kommer hela himlen vara inbäddat i ett tjockt molntäcke även då. Vi får se helt enkelt! Än är det några dagar kvar som kan komma med förändring!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.