Eftersom vi blev framflyttade så missade jag nästan v21 haha, tiden rullar på nu. Nu har jag känt Bönan ganska tydligt flera gånger. Det är lika konstigt varje gång, även om det går an när jag känner det på insidan men när jag känner på utsidan är det så mycket alien över det hela att jag inte vet hur jag ska beskriva det.

Det går inte att tänka att det är en liten, liten människa som ligger där inne. Helt ärligt känns det lite äckligt att tänka så, det kan ju inte vara så?! Det går heller inte att beskriva det som något annat än att det är en liten människa som bökar runt där inne. Tidigare när jag trott att jag känt av något har jag beskrivit det som ett poppande eller kolsyrabubblor eller liknande. Men inte nu längre. 

Magen växer stadigt. Jag gick igenom min garderob för någon vecka sedan och minns att jag tittade på flera plagg och tänkte “ja men den här kommer funka någon månad till”. Men redan i helgen när värmen blev påtaglig insåg jag att nästan alla överdelar jag sparat börjat förvandlats till magtröjor på ett obekvämt sätt. Just nu känns det där som det jobbigaste, kläderna. Eftersom man måste åka till jobbet varje dag så måste jag ju ha kläder som ser okej ut där. Hade jag jobbat bara hemma hade jag inte haft samma behov av ombyten, det hade räckt med ett par bekväma ombyten. Men nu går det ju åt mycket mer. Tråkigt, jag tycker inte om att köpa kläder, det är så himla tråkigt. Ännu mer nu också när det är en så begränsad tid som jag kommer behöva extra utrymme för allt vad gravidkroppen innebär.

Det känns som att det är nu det börjar på riktigt. För varje vecka blir det mer och mer verkligt och jag måste ta mer och mer hänsyn till den pågående graviditeten. När jag varit ute i skogen ett par timmar sover jag gärna en liten stund när jag kommit hem, det börjar bli lite bökigare än vanligt att sova och vända sig om i sängen och så vidare. Jag hoppas bara att kroppen tar det så bra som möjligt, jag gör mitt bästa för att hjälpa den med att hålla igång och träna.

Den här veckan ska vi till barnmorskan igen. Det är lite spännande att se vad som ska hända när vi kommer dit. Undrar om vi kommer att få tjuvlyssna på Bönan igen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.