Häromveckan bestämde jag och Calle oss för att det var dags att komma ut i skogen och äta lite. Mat är ju så gött när man äter ute! Så vi bokade in en dag och for upp till Gömmarens naturreservat.

Vi tog med oss Elin och Filip som vårt eminenta sällskap. Det är alltid lite roligt att få ta med någon som Elin, som också älskar skogen och fotograferandet, till “sin” skog. Att få visa upp det ställe där jag själv har fotat så ofta, dit jag har sprungit och badat om sommaren och där jag insåg att traillöpning är något som jag inte vill vara utan.

Calle svingade upp Signe i sin åkryggsäck och så bar det av mot rastplatsen på andra sidan sjön. Det var frostigt och fint ute och eftersom att det var ganska tidigt på förmiddagen var det inte heller så många människor ute. Det är en sak (av alla haha!) som jag verkligen ser fram emot när vi flyttar. Att kunna göra utflykter utan att behöva sitta i knä på andra friluftsande personer.

Att ha lärt känna Elin är något som jag blir glad ända in i själen av. Jag pratade om det på min Instagram Story för ett tag sedan och visade upp ett klipp från ett Ted Talk av Scott Dinsmore, där han påpekar vikten av att ha människor omkring sig som är bra för en. Elin är en sådan person. Hon har många gånger visat vägen med sitt företagande och det är så jäkla inspirerande. Hon var också bland de första som jag jobbade med när det begav sig för drygt ett år sedan. Vi jobbade med att lansera hennes kurs i Photoshop och till sist så fick den se dagens ljus! Det är lika underbart varje gång när ett projekt ros i land.

Vi gjorde upp eld och gillade korv till lunch, sedan tog vi en liten tur längre in i reservatet dels för att få upp värmen igen, men också för att jag ville visa min bästa utkiksplats runt sjön. Här har jag stått och suttit många gånger. Till och med varit någon helt annanstans i skogen och bara känt “nä, jag vill ha utsikt från en klippa NU!” och brakat rakt genom skogen. Alltid värt!

Innan vi åkte hem ville vi ha lite fika, så det blev kaffe och kanelbulle a la pinnbröd-style! Det är så gott tycker jag! Jag gjorde bara helt vanlig pinnbrödsdeg och så pensla på med smör och strö en blandning av kanel och socker på. Mums!

Elin och Signe övade på att gå (vilket resulterade i att hon faktiskt KAN gå nu, så sjukt!) men också att titta på vattnet och förundras över det. Jag har skrivit om det förut, men det är så förbaskat fint att se Signe ta sig an med saker utomhus. Upptäcka världen.

Både Elin och Filip är två saker som jag kommer sakna sjukt mycket med Stockholm. Men de ska ju såklart komma och hälsa på oss i huset snart, vi ska bara få undan lite kartonger först haha. Sedan är vi redo för besök och ännu mer eldmat!

 1. Hans skriver:

  Hej Jacqueline,

  when I had read your recent post “3 verktyg jag …” I was not sure if I´d be allowed to feel addressed or not. Your advices sound sooo tempting. … Actually, I´m someone who is satisfied in his job. Because I still have the feeling that I can make a difference. And that it´s good what I do. I work at a communal energy company. I mean, we don´t sell weapons or cigarettes or so. We sell what everybody needs. But I’m not so sure anymore. If I asked myself: ”What is the work I can´t not do?” I would have no answer right now (Thanks for the TED-link!). Thank goodness I have not asked me this so far (❤) … Actually a pity. …

  Speaking of reflection. Not only the food tastes much better outside (right now I have the taste of caramelized sugar on my tongue and the smell of fried sausages in my nose… hmmm …). Even thinking works much better outside. There, where you can avoid the people. There, where you notice, when people are good for you, who are far away. Where a child’s laughter is a gift, even if you do not hear it. A present like a quiet moment in this days. In the days of the big fast steps … the world is explored much better in small slow steps. For the sake of the mothers. …

  Speaking of exploring. I’m just exploring yours and Kalles podcast. I understand nearly nothing. But thanks to the Google translator, at least I can read the summary. And that sounds like a summary of my thoughts (especially no 7 and 8). … If there was only one pill that could teach me Swedish immediately. … But it´s ok. No pain. No gain! 😊 But even if I do not understand anything, I listen to everything 😊.

  Thank you for the nice trip to your special places. I felt like I was sitting right by the campfire with you and your family and friends. I hope, I did not disturb and may come again next time 😊.

  Here is my TED-link for you. I was totally astonished when i saw it the first time:

  https://www.ted.com/talks/suzanne_simard_how_trees_talk_to_each_other

  KRAM ❤,
  Hans

 2. Samelsurium skriver:

  Hej,
  Ser att du inte uppdaterat här på en stund så vet inte hur aktiv du tänkt vara framöver.. Men om du har möjlighet, kan du då ändra hur länkarna hanteras?

  Höger-klick fungerar ju inte på bloggen så det går inte att öppna länkar i nya flikar på det sättet, och om jag trycker på en länk så går den från din blogg och in på länken istället för att öppnas i en ny flik. Det blir fort tungrott.

  Blir tråkigt att du inte är med i podden längre men ser fram emot att se vad annat du hittar på framöver 🙂

  • Jacqueline skriver:

   Hej! Nä jag vet, har bara jobbat och jobbat och inte haft någon tid alls till mina egna saker 🙂 Men jag jobbar på en uppdatering av sajten som kommer så småningom. Ja det blir lite underligt att inte vara med där längre, men det var rätt för både podden och mig ^_^

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.