Jag börjar jobba som virtual assistant!

Jag har lekt med tanken att ha ett företag i säkert… ja men 10 år? Om det ens räcker. Men jag har inte vågat eller vetat riktigt vad jag ska göra och tänkt ”inte ska väl jag” och så vidare. Dessutom har jag alltid undrat hur det ska gå till, att få ihop det så att jag kan leva på det. Det sistnämnda insåg jag bara för kanske ett år sedan att det inte behöver vara fallet, man kan ju faktiskt driva företag på sidan av sitt ”dagjobb”.

Det måste jag ändå säga var lite av en befrielse! Det tog bort ganska mycket av pressen jag känt innan. Lite av det där ”det är inte ens lönt att prova”-känslan. Med den inställningen kändes det mycket mer nåbart att prova på att ha ett företag.

Okej, jag förstår att det kanske inte är en speciellt stor grej för många. Men för mig har det här steget tagit såååå många år att ta, så för mig är det en jättestor sak!

När jag väl bestämt mig för att jag ville börja pyssla med något på sidan av återstod bara den där lilla detaljen: vad ska det vara?

Ungefär lika länge som jag lekt med tanken att ha ett företag har jag också grubblat på vad i hela friden jag ska göra i det företaget. När jag försökt konkretisera det har det bara låtit spretigt och oseriöst har jag tyckt. Jag kom liksom inte på något namn, en titel för det, tills jag snubblade över termen virtual assistant i våras.

Det är ett perfekt begrepp för att jag kan fylla det med precis vilka färdigheter jag vill! Så nu var jag peppad att göra detta, men det var ju den lilla detaljen att jag var supergravid när jag bestämde mig för detta… Då mindes jag detta:

För länge sedan läste jag om Paulina på Ditt barn och du som var ledig deltid med sin lilla bebis och deltid höll på med sitt företagande. Redan då tänkte jag ”ja, så vill jag också göra”. Jag vill ha något vid sidan av bebisledigheten som är mitt projekt och som inte handlar om bebis på något sätt. Jag vill använda och utveckla mina färdigheter, trots att jag är hemma med bebisen mest. Såklart.

Så nu gör jag det, jag underhåller min hjärna med att deltid vara Virtual Assistant åt några magiska kvinnor! Det är otroligt omväxlande, lärorikt och roligt!

Själva företagarbiten, med fakturor, bokföring, moms och allt sådant är dessutom läskigt. Men nu när jag känner mig lite lugnare så tänker jag att jag måste ”give myself grace”, jag kommer att komma in i det.

Som sagt så är jag ju mest av allt ledig med min lilla Böna. Men skulle jag inte underhålla mina kunskaper alls under den här tiden skulle det nog bli riktigt jävligt rent ut sagt att komma tillbaka till jobbet sedan…

Ps. Fråga gärna i kommentarerna om du undrar något om vad virtual assistant innebär! Du kan också läsa mer om det här.

Dela mitt inlägg på sociala medier

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på pinterest
Pinna på Pinterest
Dela på email
Email

Skriv en kommentar