Det är inte helt ovanligt att det kommer med saker i bilder man tar som man egentligen inte vill ha med. Till exempel en ful gatlampa, en brevlåda eller rent av personer som inte alls skulle vara med på det där fina porträttet av din hund. Men frukta icke! Det finns en räddning: kloningsverktyget i Photoshop. Med det kan du trolla bort saker som stör motivet och intrycket av din bild. Det är kanske inte jättelätt i början, det kräver ständig övning för att bli bra på att använda det, men när du väl börjar få kläm på det så öppnar sig många dörrar!

Bilden som jag ska visa i den här rundan av speed editing är en superfin bild tagen av Sabrina Prichard och föreställer ett brudpar under körsbärsträden i Japan. En väldigt drömmig  och härlig bild, MEN, det är massor av lampor, människor, små staket och så vidare som stör… Nedan ser vi originalbilden:

 

Det här ska jag råda bot på i den här videon! Det tar sin tid att arbeta med sådant här (den här gången ungefär 3 timmar) men med tålamod så blir resultatet till slut riktigt fint.

Före och efter-bilder bredvid varandra. Som ni ser så var det en hel del saker att arbeta bort. Jag lär mig alltid massor av saker när jag jobbar mycket med bilder och får bli lite klurig och lista ut hur jag ska gå till väga. Det är en kul känsla att sitta och vara kreativ i användandet av de verktyg man har i sin Photoshop-verktygslåda!

Och så frukten av allt arbete!

japansktbröllop_web

Vill ni se mer bilder som Sabrina har tagit ska ni kika in på hennes kanaler: blogg, Instagram, Facebook eller portfolio.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.