Igår var det första mars, alltså den första dagen på den första vårmånaden och i och med det tänker jag börja glädja mig åt att våren är på väg. Jag är av bestämd åsikt att det borde vara vinter fram till första mars, jag tycker inte att det är glatt när gräset börjar komma fram redan i februari. Det är ett sjukdomstecken från naturen, det ska vara VINTER då. Jag vill ha vargavinter fram till mars för att sedan börja höra hur det droppar från taken och dikena fylls med vatten i mars och april.

Tillsammans med en ny månad kom också ett finfint norrsken! Jag jagade med mig min kompis Caroline ut till Värmdö för att för första gången sedan september jaga norrskenet. Jag gav liksom upp det ganska rejält när vi flyttade från Umeå. Det kändes inte kul längre helt enkelt, att den natthimmel som jag är ute efter är så otillgänglig här gjorde mig deppig. Men igår kände jag att det fick vara nog med skärmtid och var bara tvungen att komma ut ett par timmar. Vi tog bilen ut till Värmdö och jodå nog syntes en svag dimma av ljus i nord/nordöstlig riktning! Redan där tyckte jag att det var väldigt glatt och skoj och mysigt, men när vi precis tänkte packa ihop för att molnen började komma så pangade norrskenet till och gav oss en finfin show!

 

 

  1. […] men i mars hade jag tittat ut en plats på Google maps och tog med mig min vän Caroline för att i ett sista envishetens ryck få se norrsken igen sedan jag flyttat från […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.